Koupi bývalé kuželny jirkovští zastupitelé odložili. Realitní kancelář zvedla cenu o milion
Bývalá kuželna. Zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov – Jirkovští zastupitelé odložili hlasování o koupi bývalé kuželny v ulici U Stadionu. Bod stáhli z programu, protože realitní kancelář před zasedáním náhle navýšila cenu o milion korun. A to se zastupitelům nelíbilo.

Opuštěná budova je na prodej a město o ni projevilo zájem proto, že se dozvědělo, že by zde mohla vzniknout ubytovna. Původní nabídka od makléře, s nímž město jedná už od února, zněla na 2,6 milionu korun. S tou radní souhlasili a zřejmě by s ní neměli problém ani zastupitelé. „Máme signály, že o nemovitost mají zájem firmy, které by tu chtěly zřídit ubytovnu,“ uvedla místostarostka Dana Jurštaková. Myšlenka takového zařízení poblíž sídliště je pro město děsivá, proto o odkupu uvažuje. „Na lokalitu a především na lidi, kteří tu žijí, by to mělo špatný dopad,“ obává se místostarostka.

Jenže makléř těsně před zasedáním zastupitelstva zvedl požadavek o milion korun, tedy na 3,6 milionu. A to zástupce města popudilo. Někteří postup realitní kanceláře označili dokonce jako ´vydírání´. Podle znaleckého posudku je cena nemovitosti 2,99 milionu. Jak z diskuze přímo na zasedání vyplynulo, to je také maximální částka, o jaké jsou zastupitelé ochotni jednat. Bod o koupi kuželny proto ze svého jednání prozatím stáhli.

Pokud by město objekt koupilo, uvažuje o demolici a výstavbě parkoviště se zelení pro obyvatele sídliště. „Pro demolici bychom mohli využít dotačního titulu obdobně jako v případě vybydleného domu v ulici Osvobození,“ dodal k tomu starosta Radek Štejnar.

Jako riziko vnímají bývalou kuželnu i místní. Potvrdila to mimo jiné zastupitelka Michaela Jindráčková, která na sídlišti bydlí. „Kvůli obavám ze spekulantů jsme našli peníze na Preciosu, neměli bychom mít problém najít peníze také na tento objekt. Jinak necháme místní v pasti,“ nechala se slyšet.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru