Fotopast jirkovských strážníků pomohla odhalit podnikatele, kteří odkládali odpad mimo vyhrazená místa
Ilustrační foto Zdroj: CC0
Chomutov

Jirkov - Fotopasti pořízené Městskou policií Jirkov jsou velkým přínosem k odhalování přestupků a trestných činů, což se potvrdilo i v měsíci květnu a červnu. Díky fotopastím se podařilo odhalit podnikatele, kteří dávali odpad mimo vyhrazené místa, a nepořádné zahrádkáře.

Fotopasti jsou instalovány na základě informací získaných strážníky při výkonu služby nebo na základě informací od občanů a pracovníků města. Fotopasti jsou instalovány na místa, kam nedohlédne městský kamerový dohlížecí systém. Pomáhají odhalit černé skládky, ale i řádění vandalů a zlodějů.

V květnu se podařilo odhalit nepořádek okolo kontejnerů přímo ve středu města, kam podnikatelské subjekty odkládaly odpad mimo určená vyhrazená místa. V červnu pak z jedné ze zahrádkářských kolonií občané odváželi ke kontejnerům nepořádek ze zahrádek.

Přestupky řeší strážníci městská policie přímo na místě, nebo celou věc předávají k projednání správnímu orgánu spolu s fotodokumentací. Podezření z trestných činů je předáváno státní policii.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru