Bezva nápad. Z nevzhledných trubek odvětrávací šachty jsou teď draci s princeznou
Pohled na dračí doupě. Foto: ČEZ, Ota Schnepp
Chomutov

Jirkov – Že nevíte, kde mají draci své doupě a hlídají zakletou princeznu, která se stále usmívá? Zkuste se jít podívat do mateřinky Mašinka v Jirkově Na Borku. Od čtvrtka 21. června tam najdete obojí. Postarali si o to zaměstnanci společnosti ČEZ Teplárenská.

Na první pohled nepraktické trubky sloužící k odvětrávání šachty s tepelnými rozvody přeměnili v hezkou věc. A když jde o děti, tak jak jinak než v něco, co připomíná pohádku. „Chtěli jsme účel spojit s praktičností a estetikou tak, aby nové potrubí přirozeně zapadlo a splynulo s okolím. Proto jsme zvolili při výrobě nového odvětrání šachty pohádkové motivy. Respektive kolegy napadlo, že zahnuté trubky tak trochu připomínají dračí hlavy. Od první myšlenky pak už nebylo daleko k realizaci. Navíc celá kompozice je utvořena tak, že se šachta nebude zanášet nechtěným odpadem,“ říká František Pracný, manažer provozní jednotky Chomutov.

2206draci1

Miluše Handlová, vedoucí MŠ Pohádka, k tomu dodává: „Ze strany ČEZ Teplárenské to byl velice dobrý nápad a navíc i perfektně výtvarně zpracovaný. Dílo se hodí nejen do koloritu zahrady, ale i k našemu letošnímu celoškolnímu projektu, který jsme nazvali „Vraťme dětem svět pohádek“.

Na Chomutovsku v posledních dvou letech přerozdělila společnost mezi vybrané mateřské a základní školy kolem 130 000 korun. „Novinkou pak byl věcný dar v podobě výtvarných potřeb pro prvňáčky. Loňského září připadla naše volba na ZŠ Studentská v Jirkově. Letošní první zářijový školní den zde zavítáme s dárky do ZŠ Budovatelů,“ doplnil Generální ředitel ČEZ Teplárenské Petr Hodek.

2206draci4

 Některé děti z MŠ Mašinka v Jirkově se díky „zlatým“ korunkám a „ostrým“ mečům se štíty od ČEZ Teplárenské samy proměnily v pohádkové bytosti. Děvčata samozřejmě v zakleté princezny a chlapci ve statečné rytíře. Vpravo je povzbuzuje vedoucí mateřinky Miluše Handlová.   Foto: ČEZ, Ota Schnepp

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru