Cizinec utrácel na Chomutovsku padělaná eura, během června zaplatil falešnými penězi hned sedmkrát
Ilustrační foto. Zdroj: archiv Policie ČR
Chomutov

Chomutov – Padělaná eura utrácel na Chomutovsku 25letý cizinec. Během června se mu podařilo falešným penězi zaplatit hned sedmkrát. Minulý pátek ho policie dopadla.

Pětadvacetiletý muž platil padělanou padesátieurovkou před čtrnácti dny na benzince ve Vejprtech. Druhý den utratil falešné peníze v horské obci znovu, a to v místním marketu. „Minulý týden v pátek byl muž ve Vejprtech zadržen. Kriminalistům přiznal, že k placení použil během června postupně celkem sedm padělaných bankovek,“ uvedla k případu policejní mluvčí Marie Pivková.

Kriminalisté 25letého cizince obvinili ze zločinu padělání a pozměnění peněz a po nezbytných úkonech byl podán návrh na jeho vzetí do vazby. Na příkaz státního zástupce byl však ze zadržení propuštěn na svobodu, ač mu za uvedené jednání hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody v rozmezí tři léta až osm let a trvale se zdržuje v Německu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru