Bezdomovec, který přišel o nohu, živořil pod mostem. Díky strážníkům se snad pro něj najde azylové bydlení
Na invalidního bezdomovce hlídka narazila při kontrole v Bezručově ulici. Muž ležel pod mostem přes řeku Chomutovku. Foto: Měp Chomutov
Chomutov

Chomutov – Strážníci zajistili pomoc bezdomovci, který přišel o nohu. Muž totiž i přesto, že je invalidní, nemá vlastní střechu nad hlavou. Po amputaci končetiny je ale pro něj život na ulici velmi složitý.

Na invalidního bezdomovce hlídka narazila při kontrole v Bezručově ulici. Ležel pod mostem přes řeku Chomutovku. Jednalo se o muže, kterému lékaři amputovali levou nohu pod kolenem. Hlídka se dotyčného nejdříve ptala, zda nepotřebuje lékařskou pomoc, na což muž reagoval negativně. Ovšem po dotazu, zda by chtěl pomoci s umístěním do nějakého azylového domu, připustil, že by to ve svém stavu velice potřeboval.

Uvedl, že ale nemá nárok na finanční podporu a navíc má velké dluhy na sociálním pojištění. Strážníci prokonzultovali jeho situaci s úředníky chomutovského magistrátu a terénní pracovníci se vydali na místo za asistence hlídky. Sociální pracovník získal od bezdomovce potřebné informace, aby mohli úředníci zahájit potřebné úkony k jeho umístění. Dále bylo muži zajištěno ošacení a také potraviny z chomutovské fary. Další kroky v celé záležitosti již bude provádět odbor sociálních věcí chomutovského magistrátu.

0706bezdomovec1

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru