Klášterec nad Ohří – Tenhle aprílový žertík se vážně povedl. Lidé uvěřili hasičům, že z kláštereckého Lidlu bude nová hasičárna.

Informaci o přestavbě obchodu na hasičárnu zveřejnili klášterečtí hasiči na svém facebooku 1. dubna, tedy na apríla. Zpráva vypadala důvěryhodně. „Naše snahy při renovaci starých garáží nebyly zbytečné. Právě dnes jsme se dozvěděli, že se naše jednotka v rámci rekonstrukce kulturního domu dočká své vlastní nové stanice. Jelikož obchodní dům Lidl již nadále nehodlá působit v našem městě, bude tato plocha využita pro stavbu nové hasičárny,“ mohli si lidé přečíst na facebooku hasičů s tím, že klášterečtí hasiči se tak vlastně vrátí na původní místo, odkud se museli stěhovat v šedesátých letech, právě kvůli tehdejší výstavbě kulturního domu.

Ke zprávě hasiči přiložili i vizualizaci nové hasičárny, aby byla informace ještě důvěryhodnější. A povedlo se, někteří lidé skutečně uvěřili, a to přesto, že na aprílový žertík jednoznačně ukazovalo neexistující datum na konci příspěvku. Hasiči uváděli, že stavební práce na nové hasičárně začnou 31. února 2019.

„Slušný.... Chvilku jsem čuměl. To jsem se teda lekla, než mi to došlo. Vypadá to moc dobře. Blahopřeji.“ Takovéto komentáře se objevily pod příspěvkem, jehož obsah se poté začal šířit mezi lidmi jako pravdivá informace.

Hasiči pro jistotu, hned druhý den, zprávu dementovali: „Samozřejmě se jedná o aprílový žert. Žádný obchodní dům se neruší a my jsme spokojeni ve své letité hasičárně. Že jde o apríl, mělo všem napovědět datum na konci,“ dopsali pod zprávu. Původní informace si už ale začala žít vlastním životem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru