Dopravní akce na Chomutovsku:  Policisté zastavili přes dvě stovky aut, více než padesát řidičů odjelo s pokutou
Policejní radar. Ilustrační foto. Zdroj: Policie ČR
Chomutov

Chomutov - V souvislosti s velikonočními svátky proběhla minulý týden na Chomutovsku dopravně bezpečnostní akce. Policejní hlídky během dvou dnů zkontrolovaly celkem 240 vozidel a zjistily 54 dopravních přestupků.

Většinu přestupků policisté na místě vyřešili uložením blokové pokuty. „Uložili pokuty v celkové výši 28 300 korun. Jeden přestupek bude zaslán příslušné komisi chomutovskému magistrátu k vyřešení,“ konkretizovala policejní mluvčí Marie Pivková.

Řidiči již tradičně často překračovali povolenou rychlosti. Razantněji na plyn šláplo 23 motoristů. Šest řidičů nepoužilo během jízdy bezpečnostní pás, 6 vozidel nesplňovalo požadovaný technický stav a 2 řidiči nepředložili ke kontrole doklad o pojištění odpovědnosti. „Pozitivním zjištěním je skutečnost, že ani u jednoho z kontrolovaných řidičů policisté nezjistili, že by před jízdou pil alkohol nebo řídili pod vlivem jiných návykových látek,“ dodala mluvčí.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru