Kadaň - Nic není nemožné. V kadaňském Domově pro seniory se laťka co do počtu a velikosti zvířecích návštěv posunula opět o kousek výše. Chodí sem psi, koně, kočky, byl tady had, želva a šneci afričtí, nyní dorazil slon.

slon titul 86

Tváří v tvář

Moment překvapení to byl dokonalý. Když několikatunová slonice Tembo nakráčela majestátním krokem do zahrady Domova, ohromení nebralo konce. Spatřit chobotnatce z blízkosti jednoho metru, pohladit si ho, dát mu z ruky pamlsek, to jsou věci, které rozhodně nepatří mezi každodenní prožitky. „Poprvé v životě vidím slona naživo," shoduje se většina přihlížejících a s nadšením nabízí slonici předem připravené pečivo, ovoce a zeleninu, „tedy do ní to padá. Ona to snad ani nepolyká."

„Tembo je teprve slečna"

Dění v zahradě s úsměvem sledují drezéři z cirkusu King a zároveň svého kolosálního mazlíčka představují: „Tembo je samice slona afrického, je jí třiadvacet let a vzhledem k průměrnému slonímu věku by se dalo říci, že je to holka právě na vdávání. Nemusíte se jí bát, Tembo je milá, hodná a k lidem opravdu opatrná."

„Kdo slonici překoná?"

Návštěva doposud bezesporu největšího živočicha v Domově přinesla radost i nevšední zážitek. „Setkání s Tembo, myšleno rozměrově, asi jen tak něco nebo někdo nepřekoná. Vážně už si nedokáži představit, jaký větší tvor ze zvířecí říše by nás mohl navštívit. Ale kdo ví...," nechává budoucnosti otevřená vrátka ředitelka Domova Lenka Raadová.

FOTOGALERIE

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru