Ve všehrdské věznici se natáčel film. Kompars si zahráli i někteří odsouzení
Foto: 6x Věznice Všehrdy
Chomutov

Všehrdy - Přesně před rokem natáčela po dva dny ve Věznici Všehrdy skupina filmařů krátký hraný film s názvem Rekonstrukce. Jeho námětem je skutečný případ, který se odehrál roce 2015 během letních prázdnin v jednom malém městě v České republice. V současné době je film už dokončený a produkcí je nabízen na zahraniční festivaly. 

Produkce si aktuálně vybrala věznici pro mladistvé, protože hlavní aktéři celého filmu jsou dva mladiství, kteří jsou znudění životem a hledají nějakou zábavu. Bohužel ne vždy se slučuje se zákonem. Stejně tak si filmaři vybrali pár mladistvých odsouzených starších 18 let, kteří jako komparz zahráli spoluvězně hlavního aktéra.

Hlavní postava filmu Olda, kterému je 17 let čeká na soud ve vazební věznici pro mladistvé odsouzené. Do jednotvárného vězeňského života se postupně prolínají vzpomínky na policejní rekonstrukci, kdy se prázdninová nuda během jedné letní noci proměnila v krutou zábavu, která skončila smrtí bezdomovce.
Že natáčení nebylo leckdy jednoduché, je zachyceno na fotografiích.

V současné době je již film dokončený, prozatím ale nebude vysílán v České republice, je nabízen na zahraniční filmové festivaly.

0903film1

0903film

0903film3

0903film4

0903film5

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru