Chomutov - Samec rysa karpatského Muspy narozený v květnu loňského roku v Podkrušnohorském zooparku Chomutov se v posledních několika dnech zabydluje v novém domově. V polovině února byl v rámci chovatelské spolupráce transportován do zoologické zahrady v německém Magdeburgu.

Mláďata rysa karpatského ve věku dvou měsíců. Foto: Miroslav Brtnický

„Transport proběhl bez problémů, mladého perspektivního samce jsme v ZOO Magdeburg umístili po dohodě se správcem plemenné knihy rysů," uvedl zoolog Miroslav Brtnický. „Umístění tří samic ze stejného vrhu v evropských chovných zařízeních je prozatím ve fázi jednání. Měly by doplnit chovy ve Švýcarsku, Maďarsku a Anglii," doplnil zoolog.

Čtyřčata rysů karpatských se v zooparku narodila vloni 14. května geneticky cenné samici pocházející z volné přírody Kašperských hor a samci deponovanému ze ZOO Liberec. Jména pro mláďata vybrali návštěvníci zooparku. Muspyho, Nyu, Ratu a Laru pokřtili během loňských oslav Dne zvířat manželé Jakubiskovi a náměstkyně hejtmana Ústeckého kraje Jana Vaňhová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru