Kadaň – Byli jste se před týdnem podívat na dnes již široko daleko proslulém kadaňském masopustu? V královském městě ani letos nezklamali. Hlavní hvězdou celého dne byl tradičně (pojedenácté v řadě) legendární voják Švejk se svojí družinou, pálila a topila se Morana, jedlo se, pilo a hodovalo, prostě skvělý den.

VIDEO: Kadaňský C. K. masopust 2015

C. K. MASOPUST KADAŇ 2015 from Ladislav Bittner on Vimeo.

„Dlouhé roky se kadaňský masopust odehrával v areálu Františkánských zahrad, loni poprvé se konal na náměstí. A protože ohlasy byly veskrze kladné, našla lidová slavnost na dlouhá léta nové umístění," říká místostarosta města Jan Losenický.

Nádhernou atmosféru masopustu se skvěle podařilo zachytit kameramanovi a režisérovi v jedné osobě Laco Bittnerovi (pravidelní čtenáři e-chomutovska jeho jméno dobře znají, videa z „Plesové galashow", „Hororové pozvánky na maturitní ples" či „Představení severních Čech trochu jinak" měla opravdu velkou sledovanost.

Parádní práci odvedl autor snímku i tentokrát. „Díky výrazné stylizaci se kadaňský masopust značně odlišuje od podobných akcí v regionu. Bylo pro mě zábavou podchytit jeho jedinečný příběh," usmívá se tvůrce poutavého videa.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru