Chomutovsko – Čtyři jednotky hasičů, přes dvě hodiny trvající zásah, kvůli mrazu ztížené podmínky, to vše dohromady byl noční požár v chatové oblasti ve Vadkovicích (u Nechranické přehrady). Zachránit obydlí se nepodařilo, díky hasičům ale oheň nezpůsobil žádné další škody.

požár72

Na oheň útočným proudem

„Požár chaty jsme měli nahlášený v pátek v 21.45 hodin. Kadaňská jednotka zahájila zásah jedním vysokotlakým a dvěma útočnými proudy, do likvidace se posléze zapojili také žatečtí, klášterečtí a chbanští hasiči," popisuje řádění „červeného kohouta" velitel kadaňské stanice Martin Polacsek Apolen a zároveň vyzdvihuje pomoc policie, která naváděla jednotky k místu události, „kolegové (policisté) odvedli dobrou práci. Díky jejich pomoci jsme se nemuseli složitě motat ve spletitých uličkách."

Bylo minus šest

Ve Vadkovicích strávili hasiči něco málo přes dvě hodiny, jejich práci navíc ztěžoval mráz. „Bylo kolem minus šesti. Na přilbách, rukavicích i oblečení namrzala voda, v takovýchto teplotách to není žádný med," dodává ještě Apolen.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru