Chomutov - Hnutí ANO v Chomutově se jednoznačně distancuje od praktik, které se ve městě objevují před opakovanými komunálními volbami. Jeho zástupci reagovali na informace, které se objevily v médiích včetně našeho zpravodajského serveru. Hovoří o zastrašování kandidátů, jak uvedl předseda chomutovské organizace ANO Jan Richter.

Z kandidátky hnutí ANO totiž odstoupil v pondělí například Jindřich Drážďanský či profesionální hokejista Pirátů Chomutov Petr Jíra. "Chomutovský hokej ovšem ovládají lidé, kteří mají blízko k hnutí Nový sever," konstatuje Richter.Hokejoví funkcionáři spojení s hnutím Nový sever zároveň dělají vlastní kontroverzní kampaň. Trenéři svolali rodiče mladých hokejistů a tvrdili, že potenciální koaliční partner hnutí ANO iniciativa PRO Chomutov a KSČM nebudou uvolňovat městské prostředky na sport dětí a mládeže. "Proto by prý bylo pro rodiče vhodnější, kdyby volili lidi z Nového severu. Takovou vykonstruovanou kampaň, kde jsou děti brány jako rukojmí, pokládáme za skandální," dodává Richter.

ANO rovněž zareagovalo na informaci o umístění reklamních bannerů. Ty jsou podle Jana Richtera v pořádku. „My jsme žádná povolení nepotřebovali. U sebe mám originál dohody o pronájmu oplocení ze dne 12. 1. 2015," uvedl předseda chomutovské organizace ANO.

„Co se týče potřebných povolení, jak uvádíme, tak byl na nás tlak z magistrátu prostřednictvím úředníka (jméno nebudu uvádět, ale víme jej), který byl ze všeho zmatený, neboť pokyn zněl jasně – bannery sundat (třeba i odštípat sami). Proč povolení, resp. vyjádření dopravního inspektorátu? Když už nevěděl zadavatel příkazu k sundání bannerů kudy kam, tak jej napadlo, že to brání silničnímu provozu a odvádí pozornost řidičů. Opět jsme, aniž bychom museli, vyvinuli aktivitu, spojili se Ing. Hrychem a jeho vyjádření získali a úředníkovi předali," vysvětluje Richter a opakuje: Hnutí ANO žádný zákon neporušilo, vše mohu doložit."

Cílem předvolebních útoků se stal i reklamní poutač u kruhového objezdu města nedaleko magistrátu. "Politici z vedení radnice si prý na bannery stěžovali na dopravním inspektorátu a chtěli vědět, zda máme všechna potřebná povolení. Ta jsme na magistrátu předložili a jeho pracovníci nám řekli, že museli jednat na politické zadání radnice," dodává Richter.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru