Chomutov - Různorodé případy se sešli na stole chomutovským policistům v posledních dnech. Necháme vás nahlédnout do jejich "kriminalistického deníčku".

Kradl, potrestán nebude
Policisté z Klášterce nad Ohří objasnili krádež elektroniky z bytu v ulici Mírová. Poškozený oznámil, že mu zmizela elektronika a oblečení za necelých 7500 korun. Muži zákona zjistili, že uvedeného jednání se dopustil syn poškozeného – teprve 15letý mladík. Vyšetřování krádeže bylo odloženo, neboť poškozený využil svého práva a nedal souhlas s trestním stíháním svého syna.

Nadýchali
Ve čtvrtek minulý týden zjistili policejní hlídky hned dva případy požívání alkoholických nápojů před jízdou. Školní ulicí v Chomutově projížděl s vozidlem Ford Focus 43letý místní obyvatel. Při zkoušce nadýchal 1,35 a 1,47 promile. Stejně dopadl i 44letý muž, který jel s vozidlem v Karlovarské ulici. U něj přístroj naměřil 1,85 a 1,86 promile. Jízdu museli ukončit, nyní na ně čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Lego i rum
Vloupání do sklepních prostor domu v ulici Smetanova vyšetřují chomutovští policisté. Kdosi vnikl do sklepní místní místnosti, ze které odcizil dámské jízdní kolo, stavebnici Lego, dětské odrážedlo, různé potraviny, několik lahví s vínem, whiskou a zmizely i čtyři lahve rumu. Majitelka vyčíslila škodu na téměř 23 tisíc korun. Pro případného pachatele mají policisté připraveno obvinění z krádeže a porušování domovní svobody.

Hořel kontejner
Chomutovští policisté pátrají po totožnosti neznámého pachatele, který před domem v ulici Palackého zapálil velkoobjemový plastový kontejner na komunální odpad. Celkovým znehodnocením nádoby vznikla škoda ve výši 8 tisíc korun. Skutek policisté vyhodnotili jako trestný čin poškození cizí věci.

Nakupování bez placení
Na benzínovou čerpací stanici v Jirkově přišel 37letý místní obyvatel. Na místě snědl dvě bagety, vypil několik nealkoholických nápojů a kávu. Pak si ještě vzal krabičku cigaret. Když ale došlo na placení částky 251 korun, přiznal, že nemá peníze. Po následném zadržení policisté zjistili, že za krádeže byl v posledních třech letech již odsouzen. Ani v tomto případě se obvinění z krádeže nevyhne.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru