AKTUÁLNĚ: Mladíci z Mostecka a Žatecka se přiznali k vraždě
Ilustrační foto
Chomutov

Bitozeves - Krajští policisté pokračují ve vyšetřování zvlášť závažného zločinu vraždy, ke kterému došlo na Žatecku. V neděli byla soudem uvalena vazba na dva muže, které policisté dopadli a v sobotu z tohoto zločinu obvinili.

Oznámení o nálezu těla mladého muže nezjištěné totožnosti bylo přijato na lince 158 ve čtvrtek, 25. ledna 2018, před polednem. Na základě prvotního podezření, které směřovalo k násilné smrti, policisté okamžitě začali usilovně pátrat po pachateli. Zároveň prováděli důkladné šetření k zajištění důkazního materiálu.

"První stopu k pachateli kriminalisté zjistili ve velmi krátké době, během několika hodin po oznámení nálezu těla," říká krajská policejní mluvčí Alena Bartošová. Po nelehkém pátrání policisté zadrželi dva muže, kteří podle nich mají tento brutální čin na svědomí. Na základě důkazů tyto dva podezřelé obvinili ze spáchání zločinu vydírání a zvlášť závažného zločinu vraždy. "Jedná se o 19letého muže z Mostecka a 18letého muže ze Žatecka. V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od patnácti do dvaceti let nebo trest výjimečný," uvedla Alena Bartošová.

"V pátek proběhla soudní pitva, která potvrdila násilnou smrt. Podrobnější výsledky pitvy budou známy až za několik týdnů," dodala mluvčí.

Podle kriminalistů za zločinem stály osobní spory a nevyjasněné finanční pohledávky. Obvinění se k činu doznali. Podle zjištění policistů mělo ke zločinu dojít o minulém víkendu.

Vyšetřování případu je teprve na začátku, z tohoto důvodu není možné poskytnout více informací.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru