Tady bude první protialkoholní záchytka v kraji. Vznikne přímo v nemocnici
Pohled na stávající prostory k umístění protialkoholní záchytné stanice. Zdroj: Krajská zdravotní
Chomutov

Teplice – Ústecký kraj bude mít po letech konečně protialkoholní záchytku. Vznikne v teplické nemocnici. Krajská zdravotní, pod kterou nemocnice spadá, teď ukázala prostory, ve kterých hodlá záchytku vybudovat.

Krajská zdravotní chce záchytku zřídit v přízemí pavilonu C teplické nemocnice. Pavilon se nachází ve vnitrobloku areálu nemocnice s dobrou dopravní a technickou obslužností a s možností vytvoření příjmu pacientů samostatným vstupem na oddělení, popřípadě vstupem ze stávajících společných prostor pavilonu. V současné době se zpracovává studie, která by měla být hotová do 13. února. Náklady na zřízení záchytky by měly činit 13 milionů korun.

Záměr zřídit záchytnou stanici právě v areálu nemocnice v Teplicích projednalo a schválilo již 29. listopadu loňského roku představenstvo Krajské zdravotní. „Snažíme se zprovoznit novou záchytnou stanici již od roku 2011. Několik let jsme čekali na změnu zákona, která by nám umožnila tuto službu znovu registrovat. Novela již sice vzešla v platnost, ale do posledního výběrového řízení se nikdo nepřihlásil. Ústecký kraj tedy hledal řešení spolu s Krajskou zdravotní, která je největším poskytovatelem zdravotní péče v našem kraji,“ uvedl již dříve hejtman kraje Oldřich Bubeníček.

Záchytnou stanici v současné době musí suplovat oddělení Emergency v jednotlivých nemocnicích, čímž citelně zatěžují jejich provoz. Kraj má v plánu zřídit do budoucna více záchytných stanic.

2601zachytka1

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru