OBRAZEM: Další problémová restaurace! Kuchyně byla špinavá, pití skladovali vedle žíravin
Zdroj. Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje
Chomutov

Chomutovsko – Hygienici objevili na Chomutovsku další restauraci, která byla na štíru s hygienou. Tentokrát se jedná o pohostinství v horách, konkrétně o restauraci v hotelu Habsburg v Českých Hamrech. Hygienici tady pozastavili provoz a nařídili majiteli úklid.

Restauraci hotelu Habsburg kontrolovali hygienici 25. ledna. Jedná se o restauraci, kde se vaří hotovky a minutky a probíhá tady formou polopenze stravování ubytovaných hostů. Kontrola zjistila, že v provozovně není dodržována hygiena a zřejmě se zde pravidelně ani neuklízí.

Podlahy, stěny i části technologického vybavení na sobě měly silnou vrstvu mastnoty a zbytky potravin. Na stropě v kuchyni opadávala omítka, místy byly opadané dlaždice kolem pracovních ploch. Během kontroly hygienici objevili v kuchyni hotová zchlazená jídla z předchozích dnů, v chladicích i mrazicích zařízeních byly společně skladovány potraviny vzájemně neslučitelné. V kuchyni se nacházely potraviny skladované v rozporu s pokyny uvedenými na obalu výrobku a také potraviny, které nebyly žádným způsobem označeny. Koše na odpad neměly víka. Na koši byly položené gastronádoby.

Hygienici okamžitě pozastavili činnost v restauraci až do odstranění závad a nařídili sanitace provozovny, protože současný stav mohl ohrozit zdraví zdejších hostů. Za zjištěné nedostatky byla provozovateli uložena pokuta.

2601restaurace4

2601restaurace

 2606restaurace3

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru