První letošní občánek získá od Ústeckého kraje třicet tisíc korun
Malý Jakub Hrabal v kadaňské porodnici. Foto: Josef Dušek
Chomutov

Ústecký kraj – Finanční dar ve výši 30 tisíc korun získá od Ústeckého kraje rodina malého Jakuba Hrabala, který se stal prvním letošním občánkem Ústeckého kraje a shodou okolností i celé České republiky. Jakub si na svět opravdu pospíšil, narodil se už v první minutě nového roku.

Jakub Hrabal přišel na svět jen dvacet pět sekund po půlnoci s mírou 50 centimetrů a váhou 3,67 kilogramu. Narodil se v Kadani, ale maminka s tatínkem pocházejí z Jirkova. Jakub tak obdrží nejen třicetitisícový dar od Ústeckého kraje, ale také od města Jirkova, a to ve výši 10 tisíc korun. Symbolický šek starosta města rodičům už předal přímo v porodnici. „Věděli jsme, že se Jakub narodí 1. ledna. Ale že tak brzy, to jsme vážně netušili,“ řekl tehdy šťastný tatínek. Malý Jakub má ještě brášku Tadeáše (2,5 roku). A možná to nebude poslední sourozenec, rodiče totiž přiznali, že by rádi i holčičku.

Finanční dar od Ústeckého kraje obdrží také rodina malé Pavlínky, která se narodila v teplické porodnici. Pavlínka byla prvním narozeným miminkem v roce 2018 na území Ústeckého kraje v rámci sítě porodnic společnosti Krajská zdravotní. Po narození měřila 51 centimetrů a vážila 3,30 kilogramů, na svět se poprvé podívala v 1.08 hodin.

2601miminko1

MALÉ PAVLÍNCE A JEJÍ MAMINCE POPŘÁL HEJTMAN HODNĚ ŠTĚSTÍ A ZDRAVÍ DO DALŠÍCH LET. FOTO: KRAJSKÁ ZDRAVOTNÍ

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru