Chomutov – PayaNoia, Do řady!, Znouzectnost a...JASNÁ PÁKA s Davidem Kollerem! Tento rockový nářez míří do Chomutova. Nebudou to čtyři večery, po které budete muset vyrážet na koncerty, uvidíte je pěkně v jeden den na chomutovské Hřebíkárně v rámci Open Air Festivalu „Bezručák 2014". Kdy? Už příští pátek, 3. října, od 17 hodin. A my pro jednoho z vás máme dva lístky.

koller279

Jasná Páka

Určitě největší a hlavní hvězdou večera bude legenda českého rocku, pražská Jasná Páka. Kapela, založená v roce 1981, neměla tehdy díky „vůli" režimu dlouhého trvání. Přesto stihla za necelé tři roky odehrát na padesát koncertů a zapsat se nesmazatelně do mysli českého hudebního fanouška.

Velký comeback přichází v roce 2008. Kdysi zakládající členové David Koller a Michal Ambrož se po pětadvaceti letech rozhodli v rámci jistého projektu skupinu jednorázově obnovit, nadšení ale nakonec vyústilo v úplnou „reinkarnaci" kapely. Jejím výsledkem je mimo jiné také letošní tour „No sex, no drugs", s níž kapela míří i do Chomutova.

Znouzectnost

Dalším velkým jménem, které se v pátek na Hřebíkárně představí, je plzeňská Znouzectnost. Trojčlenná sestava, tedy Caine, Déma a Golda (Jaroslav Matějovský, Petr Škrabala a Oldřich Neumann) sama sebe uvádí jako kapelu hrající bigbít a punk, ovlivněné punkovým písničkářstvím.

Do řady!

Třetím v řadě je punková, bílinsko-teplicko-pražská skupina Do řady! Stylově by se kapela dala zařadit někam mezi melodický punk a skinheadský styl oi!. Obecně se dá říci, že díky své prezentaci burcovala Do řady! v každé době (hraje od roku 1987) k mnoha „hudebním" diskuzím a debatám.

PayaNoia

Nejmladšími ze všech bude na Hřebíkárně PayaNoia. Jde o projekt skvělé bubenice a hudebnice Páji Táboříkové, která se v současnosti může pochlubit stejnojmenným albem. Pája se na něm postarala o texty, zpěv, hru na piano a bicí. Kapelu doplňují další dva členové, Dave Mendez a Jakub Homola.

Další info

Jak vidíte, hudební večer na Hřebíkárně nemá jedinou chybičku. Koncertní palba začíná v 17.00 (Payanoia), v 18.20 nastupují Do řady!, 19.40 Znouzectnost a 21.20 Jasná Páka. Za vstup zaplatíte 350 korun v předprodeji (Recepce na Hřebíkárně nebo chomutovské Infocentrum), 380 korun pak na místě v den konání. Vstupenky si také můžete rezervovat na telefonních číslech 731 909 845 a 608 270 473.

Dva pro jednoho

Jak bylo v úvodu zmíněno, e-chomutovsko má pro jednoho z vás připraveny dva lístky. Co pro jejich získání musíte udělat? Maličkost. Správně odpovědět na soutěžní otázku, odpověď poslat na redakční poštu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. (do mailu nezapomeňte uvést své telefonní číslo, abychom vás mohli v případě výhry kontaktovat) a čekat, zda se na vás usměje štěstí. Uzávěrka soutěže bude v den koncertu, tedy v pátek 3. října, v 10.00 hodin přesně.

Soutěžní otázka: Napište nám, ve kterých kapelách působil David Koller do roku 1980...

bezručák279

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru