V části Klášterce ráno nesvítily pouliční lampy. Poruchu způsobil navlhlý kabel
Ilustrační foto
Chomutov

Klášterec nad Ohří – Část Klášterce zůstala ve čtvrtek ráno ponořena do tmy. Hned v několika ulicích nešlo veřejné osvětlení. Výpadem způsobil porušený kabel, který navlhl, zkratoval a vyřadil jistič. Informuje o tom na svých webových stránkách klášterecká radnice.

Veřejné osvětlení v ranních hodinách nešlo v ulicích Petlerská, Lidická, Žitná, Luční, Ječná, Královéhradecká, 17. listopadu a Dlouhá. "Společnost, které má veřejné osvětlení ve své správě, byla vyzvána, aby neprodleně zjistila poruchu a následně ji odstranila. Podle sdělení společnosti se na opravě veřejného osvětlení již začalo pracovat," říká Emil Sadílek, vedoucí odboru místního hospodářství, dopravy a životního prostředí městského úřadu.

Závadu na veřejném osvětlení více ulic způsobila vlhkost, která se dostala do poškozeného kabelu. Došlo ke zkratu, který vyřadil hlavní jistič v rozvaděči, který posílá ovládací impulsy do ostatních rozvaděčů.

Závada by měla být už odstraněna, ale je možné, že ještě dojde k výpadku několika jednotlivých svítidel. Vyhledání případné další závady bude vzhledem k velikosti okruhu náročnější, proto firma žádá veřejnost o trpělivost.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru