Pozor, kradený stromek smrdí! Technické služby opět natřely jehličnany speciálním přípravkem
Nátěr stromů prováděli dva pracovníci, několik desítek stromů zvládli natřít za jeden den.
Chomutov

Chomutov – Pracovníci chomutovských technických služeb opět natřeli desítky jehličnatých stromů ve městě i jeho okolí speciálním přípravkem, který je má ochránit před zloději. V případě, že by si někdo chtěl nekale pořídit vánoční strom, nátěr mu svátky znepříjemní.

“Jedná se o přípravek, který po krátké době v pokojové teplotě začne silně zapáchat. Dobrou zprávou však je, že jsme se za poslední roky nesetkali s tím, že by někdo před Vánoci stromky odcizil,” uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek. Nátěrem jsou ošetřené stromy především na sídlišti M. Kopeckého, v Lipské ulici, na hlavní městské třídě a pěších zónách, na sídlišti Písečná a na dalších místech. Nátěr stromků Technické služby opakují každý rok.

Nátěr stromů prováděli dva pracovníci organizace, několik desítek stromů zvládli natřít za jeden den. “Přípravek stromům nijak neublíží, běžně se používá proti okusování stromů zvěří. Po zimě vyprchá a postupně se oloupe,” řekl vedoucí provozovny veřejné zeleně Daniel Voborník. Pracovníci natírali vytipované stromy začátkem prosince, jedná se o jehličnany z letošní výsadby i o stromy vysázené v minulých letech.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru