OBRAZEM: Obří show! Tisíce lidí se přišly podívat v Žatci na Krampusy
Krampus show v Žatci. Foto: Lukáš Ondroušek
Chomutov

Žatec – Tahle akce prostě nemá široko daleko konkurenci! Všechny další podobné show jen paběrkují. Ukázalo se to znovu v neděli v podvečer v Žatci, kde se konala Krampus show.

Náměstím se prošlo na 130 strašidelných masek čertů, kteří mají svůj původ v Rakousku. Zúčastnily se všechny známější skupiny krampusáků z celé republiky. Žatec už je pro ně prostě pojem. „Po Kaplici pořádáme druhou nejstarší oficiální krampusovou show v Česku a každý rok na ni chodí kolem deseti tisíc diváků,“ říká ředitel Městského divadla Žatec Martin Veselý.

Přesné počty návštěvníků se stěží odhadují, placená místa jsou jen uprostřed náměstí, kde lidem zaručují nejlepší a nejklidnější výhled na průvody. Lidé stojící po obvodu náměstí se dopočítat nedají.

Foto

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru