VIDEO: Klášterec nad Ohří se objeví ve filmu Ornament
Zdroj: Město Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Nezávislý filmař Petr Mikšíček ve spolupráci s městem Kláštercem nad Ohří natočil krátký film Ornament, který přibližuje jedno dosud nevyluštěné tajemství tohoto regionu.

Film Ornament se odehrává přímo v Klášterci nad Ohří a v jeho nádherném okolí Doupovských a Krušných hor. Do turistického informačního centra přichází hledač tajemství symbolu, který je vysázen z buků na jednom ze zdejších kopců. Při pátrání se hledači tajemství, kteří procházejí terén s detektory kovů, dostanou až k dávnému tajemství, které skrývá historie zdejších Keltů a Slovanů.

Klášterecká premiéra filmu se uskuteční v kině Egerie dne 8. 12. od 19 hodin, vstupenky ve ceně 50 Kč je možné koupit přes rezervační systém kina.

Filmem navazuje Petr Mikšíček na své dosavadní filmy s regionální tématikou, které přinášejí polozapomenuté historické příběhy. Důležitým prvkem je zachycení přírodních krás Ústeckého a Karlovarského kraje.

Zeptali jsme se Oswalda Jüstla, jednoho z herců, na jeho zážitky z natáčení. "Moje pocity jsou skvělé, užíval jsem si to, byla to pro mě další zkušenost. Točit s partou prima lidí je prostě zážitek. Práce kameramanů byla skvělá, měli výborné nápady zaměřené na detaily, snad je využijí. Novikou pro mě bylo využití dronu, jsem zvědav na záběry, které z něj ve filmu uvidíme."

Ve filmu Ornament si zahráli převážně klášterečtí nadšenci pro historii a amatérské divadlo. Tajemný příběh pod režisérským vedením Petra Mikšíčka rozehráli: Miroslav Nyklíček, Adéla Václavíková, Oswald Jüstl, Jan Milota, Dita Hlaváčová, Vlasta Fišrová, Jakub Kostur, Martin Volf, Miroslav Palfi a Martin Jančov. Filmový štáb tvořili mladí filmaři pod hlavičkou sdružení Dokrajin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru