Vánoční smrk v Jirkově už stojí. Stromy kolem náměstí ozdobí nové světelné řetězy
Pracovníci městských lesů přivezli smrk na náměstí ve čtvrtek. Zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Na náměstí v Jirkově už stojí vánoční strom. Ve čtvrtek ho do centra města přivezli pracovníci městských lesů. Slavnostně se rozsvítí v úterý 5. prosince.

Náměstí tentokrát ozdobil dvanáctimetrový smrk pichlavý. Městu ho darovala rodina z Droužkovice. Rostl jim na zahradě u rodinného domu (na snímku dole). Lesáci smrk ve čtvrtek pokáceli a dovezli na náměstí, kde se instaloval na tradiční místo. V úterý 5. prosince se slavnostně rozsvítí.

Pro vánoční strom má město speciální sadu vánočních ozdob, které přímo pro Jirkov navrhla společnost MK Mont zhruba před třemi roky. Špička je ve tvaru hvězdy, na větvích visí zlaté a červené vánoční koule, světelné řetězy a stroboskopické žárovky. Letos radnice zakoupila nové světelné řetězy na stromy kolem náměstí. Koruny lip tak budou místo žluté zářit teplou bílou barvou. Dosavadní řetězy však neskončí v kontejneru, město je věnovalo na vánoční strom na Červeném Hrádku.

3011stromudomu

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru