Jak se bude jmenovat nová jirkovská ulice? Lidé poslali přes 40 návrhů, vybírat budou zastupitelé
Ilustrační foto
Chomutov

Jirkov - Přes čtyřicet návrhů na pojmenování nové ulice poslali Jirkované městskému úřadu prostřednictvím webové ankety. Ta je již ukončená, název ulice budou schvalovat zastupitelé na svém prosincovém zasedání.

Radnice hledala v anketě vhodné jméno pro ulici, která vznikne v lokalitě Na Skalce. Tam město buduje inženýrské sítě pro budoucí rodinné domy.
Od Jirkovanů se sešly desítky možných názvů. Některé jsou místopisné a odkazují se na blízký rybník, koupaliště či kopec. Jiní navrhují pojmenování ulice po významných osobnostech, ať už místních nebo celostátních.

Odbor vnitřní správy a vztahů k veřejnosti nyní zpracuje zprávu pro zastupitele, kteří musí název vybrat a schválit. Stane se tak na prosincovém zasedání.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru