Plevel budou v Kadani hubit bez chemie
Zdroj: facebook/Jiří Kulhánek
Chomutov

Kadaň – Kadaňské technické služby mají novou techniku na hubení plevele. Místo chemických přípravků budou pracovníci na plevel nově stříkat pouze horkou vodu. O nákupu nového přístroje informuje starosta města na svém facebooku.

Díky nové technice bude likvidace plevele ve městě mnohem ekologičtější. Voda v zařízení, které je umístěno na multikáře, se zahřeje na 96 stupňů a nastříká na plevel. Výhodou bude nejen čistější životní prostředí, ale technické služby už nebudou muset utrácet peníze za chemikálie. Navíc se plevel může hubit i před deštěm, což dosud nešlo. Pokud se používaly chemikálie, muselo to být vždy v době, kdy poté bylo několik dní hezky, aby déšť roztok nespláchl.

Nové zařízení se dá využít i při mytí dlažeb a městského mobiliáře.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru