Silný vítr napáchal v Chomutově pěknou paseku. Likvidace škod potrvá do konce týdne
Foto: Technické služby města Chomutova
Chomutov

Chomutov - Desítky zlomených nebo vyvrácených stromů, popelnice v silnicích či poškozené dopravní značky. Chomutovem se prohnal silný vítr, který napáchal škody. Ty nyní Technické služby likvidují.

“V neděli jsme museli do práce povolat i zaměstnance, kteří měli volno. Ihned začali rozřezávat stromy nebo srovnávat a zajišťovat nádoby na odpad, které vítr převrátil nebo odvál do silnice. Likvidace všech škod potrvá podle prozatímních odhadů do konce týdne,” uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

Největší škody způsobily dva spadlé stromy. “Jeden velký spadl v parku a zahákl se o druhý strom. Oba budou muset být poražené. Další velký strom spadl na hřbitově, kde poškodil asi tři hroby,” popsal nejvážnější zásahy provozně-technický náměstek Miroslav Šulta.

3010chomutov1

Foto: Technické služby města Chomutova

Stromy však padaly po celém městě. “V hlavní parku kromě dvou velkých stromů spadl i jeden menší, dva stromy budeme muset pokácet v ulici Karla Buriana, stejný počet i ve Školní, dále například v ulici Jánského nebo Kadaňské, ale je toho daleko více,” upozornil vedoucí provozovny veřejné zeleně Daniel Voborník.

3010chomutov2

Foto: Technické služby města Chomutova

Technické služby stromy na místě rozřežou a odvezou do svého areálu. Z větví pak nasekají štěpku, špalky budou nabídnuté k prodeji. Lidé by měli počítat s prací technických služeb v ulicích a místa, kde se budou stromy řezat, obcházet v bezpečné vzdálenosti. Celkové školy, které silný vítr způsobil, se teprve sčítají.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru