Chomutov - Návrh nového územního plánu Chomutova se blíží ke své finální podobě. Jde o důležitý dokument města, který vymezuje, v jaké konkrétní části může být bydlení, obchody, průmysl, sportovní a rekreační zóny nebo park. Po čtyřech letech práce byl předložen veřejnosti k projednání a zároveň uplynula lhůta pro podání námitek a připomínek.

magistrát305V září se rozhodne

Těch se sešlo celkem 64, z toho 48 je námitek od vlastníků dotčených pozemků a 16 připomínek všeobecných. „Odborníci z magistrátu, pověřený zastupitel a architekt, který územní plán zpracovával, mají měsíc na to, aby vyhodnotili došlé připomínky a připravili rozhodnutí k námitkám. Poté se ještě musejí vyjádřit dotčené orgány a v září by mohli o územním plánu rozhodnout zastupitelé," uvedl primátor města Jan Mareš.

Obchod na Vinohradech

Připomínkám se například nevyhnulo území na Zadních Vinohradech, kde kromě rozrůstajícího se bydlení je vymezený prostor na obchod. Pokud by si jej zde chtěl nějaký investor postavit, zdejší obyvatelé by měli tuto službu v blízkosti bydliště.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru