Strupčice – Ve Strupčicích, přímo na tamní návsi, vyrůstá buk červenolistý. Jako symbol pokračování mnohaleté spolupráce ho zasadili představitelé radnic osmi měst a vesnic regionu společně s vedením těžební společnosti Vršanská uhelná. Příležitostí k setkání bylo uzavření smluv, které partnerům Vršanské uhelné zaručují celkovou částku 3,65 miliónu korun na podporu sportu, kultury, vzdělávání, sociálních či ekologických projektů.

Buk červenolistý jako strom partnerství poroste na návsi ve Strupčicích. Vysadili jej starostové partnerských obcí VUAS spolu s V. Roučkem. Foto: VUAS

„Chceme vytvořit novou tradici. Na rozdíl od minulých let, kdy se setkání u podpisu smluv, kterými pomáháme s realizací projektů z různých oblastí, konala v Mostě, chceme postupně projít všemi „našimi" obcemi. První strom, tulipánovník, byl vloni vysazen v areálu mosteckého Benediktu. Další by se v příštích letech měly objevit v Havrani, Vrskmani, Poleradech, Lišnici, Malém Březně a Jirkově," uvedl Vladimír Rouček, generální ředitel Vršanské uhelné. Buk červenolistý byl vybrán pro deštníkovitý tvar své koruny. „Dá se to brát jako připodobnění k ochrannému deštníku, který Vršanská nejen nám a nejen formou finanční pomoci dlouhodobě poskytuje," doplnil starosta obce Luděk Pěnkava.

Vršanská uhelná systematicky spolupracuje s osmi městy a vesnicemi již od svého vzniku před pěti lety. Částka, kterou jim věnovala, dosáhla téměř 17 miliónů korun. Během té doby se podařilo realizovat řadu zajímavých projektů, kromě jiného sportovní areál ve Vrskmani, vybavení lékařských ordinací a pomoc škole ve Strupčicích, výsadbu zeleně v Malém Březně, podporu kulturních aktivit na Červeném hrádku v Jirkově, řezbářské sympózium v Poleradech. Za peníze těžební společnosti mohl Most mimo jiného nakoupit další vybavení pro městskou policii nebo upravit sportovní zařízení.

Souběžně s touto částí regionální politiky Vršanské uhelné pokračují i další projekty, Chytré hlavy pro Sever, generální partnerství s DHK Baník Most – Černými anděly a v neposlední řadě průběžný sponzoring, o který mohou zájemci žádat celoročně. Jen v loňském roce představovala pomoc těžební společnosti regionu bezmála 20 miliónů korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru