Chomutov - Místo, kde si dávají dostaveníčko všichni milovníci humoru, se nachází v chomutovské ulici V Alejích a nese název Ptákoviny. Obchod, kde to hraje barvami, cinká, mečí i chrochtá, je ideálním místem pro pořízení vtipných a originálních dárků.

Neobvyklé dárky, masky, žertovné předměty a kostýmy jsou zde v objemu, že to bere dech. Chomutovské království humoru má však příběh, který zná málokdo, nechali jsme si jej od majitelů, sympatického manželského páru Daniely a Petra, vyprávět.

Obchod s tímto sortimentem do naší země přivezl právě Petr, brněnský rodák, umělec, který v 60. letech pracoval v propagaci pro chomutovské Restaurace a jídelny. Politické dění v roce 1968 ho však vyhnalo do emigrace, přes Rakousko, JAR až do Velké Británie, kde žil do začátku 90. let. Právě v Jihoafrické republice se v sedmdesátých letech začal věnovat obchodu se žertovnými předměty. Po pádu železné opony se Petr vrací do vlasti, potkává svoji manželku Danielu a společně vybudují v Praze první dva obchody s tímto sortimentem.

2109ptakoviny2

Okolo tohoto páru se vždy točili veselí a nekonvenční lidé, a tak setkání na Štědrý den u nich v obchodě na Andělu mělo značný věhlas, jak připomínají fotky například s Danem Nekonečným.

A proč Chomutov? Daniela je chomutovská rodačka, když rozšířili obchod o velkoobchod a e-shop, neuvažovala, že by zůstali dále v Praze, táhlo ji to zpět pod Krušné hory, které oba milují. O víkendech se věnují turistice, přes týden obchodu. Shánění novinek a netradičního zboží v humoru není pro tento pár jen práce, je to i jejich životní styl. Však se přijďte přesvědčit sami.

Více najdete na www.ptakoviny.cz.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru