Lidem se otevřela Cesta z města. Na nové naučné stezce se vyřádí i děti
Na stezce je osm naučných tabulí a i několik interaktivních prvků pro děti. Zdroj: město Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří – V Klášterci byla slavnostně otevřena nová naučná stezka nesoucí název Cesta z města. Vede z Útočiště na Měděnec po modré turistické trase a měří přes 7 kilometrů.

Projekt připravily Lesy ČR ve spolupráci s městem Kláštercem nad Ohří a obcí Měděnec. Na stezce je osm naučných tabulí, několik interaktivních prvků pro děti (například doskočiště zvířat, dendrofon, leporela), dva altány k odpočinku a tři přístřešky. Prvky pro děti se nacházejí na kraji Útočiště nad lesní školkou.

Procházka údolím Širokého potoka je příjemná v každém ročním období, nevadí, zda si trasu projdete z Útočiště na Měděnec nebo půjdete raději opačným směrem z kopce. Jedna z tabulí připomene historii obce Venkov, která zde stávala.

Stezka míjí lyžařský areál Alšovka, zde jsou tabule dvě, jedna s retro snímky, jak se lyžovalo v jednotlivých historických etapách, druhá připomene zdejší oblíbené sportovní aktivity.

1709stezka1

Tabule s QR kódem. Zdroj: město Klášterec nad Ohří

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru