Dny evropského dědictví: Možnosti zadarmo navštívit chomutovské památky využilo 2,5 tisíce lidí
Betlém v Oblastním muzeu. Foto:Roman Dušek
Chomutov

 

Chomutov - Přes dva a půl tisíce lidí navštívilo různé památky ve městě v rámci Dne evropského dědictví, který se konal 9. září. Lidé se mohli zdarma podívat do kostelů, na radnici, do galerií, muzeí a na další zajímavá místa.

“Návštěvníci poznali, že významnou atraktivitou Chomutova kromě ojedinělého Kamencového jezera, Bezručova údolí a Podkrušnohorského zooparku je jeho bohatá historie,” řekl náměstek primátora David Dinda.

Největší návštěvnosti se těšila nová atraktivita města - železniční depozitář. Ten byl letos zpřístupněn na pět měsíců veřejnosti. Během jediného dne tam zavítalo 601 lidí. Lidé si prohlíželi část sbírky Národního technického muzea, která dokumentuje technický vývoj železničních vozidel od druhé poloviny 19. století do současnosti.

Tradičně přišlo mnoho lidí do kostela sv. Ignáce. Jezuitskou stavbu navštívilo 322 lidí. Celkem 279 návštěvníků přilákala nejstarší raně gotická církevní stavba - kostel sv. Kateřiny.

Den evropského dědictví otevřel i klenotnici ve starobylé radnici. Prohlídku běžně nedostupného místa si nenechalo ujít 106 lidí. Osm desítek lidí se vystřídalo v kanceláři primátora.

Návštěvníci si také prohlédli Oblastní muzeum, hvězdářskou a městskou věž, První občanský pivovar, Muzeum československého opevnění z let 1936-1938 či technickou památku vodní dílo Kamenička. ”Celkem se letos chomutovské památky otevřely pro 2 664 lidí,” doplnila organizátorka chomutovského Dne evropského dědictví Silvie Škubová.

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru