Jirkov – Po Chomutovu a Kadani se rozdělovaly finance na sporty také v Jirkově. Z dvoumilionového krajíce ukrojilo svůj díl osm sportovních klubů, nejvíce peněz dostanou fotbalisté a volejbal.

volejbaljirkovb„Dle zásad, kterými se rozdělování peněz řídí, si mohli o podporu požádat sportovní organizace a reprezentanti ČR, kteří působí aktivně nejméně ve výkonnostních sportovních soutěžích v rámci ČUS (dříve ČSTV) a sídlí trvale na území města Jirkova," vysvětluje referentka městského úřadu Eva Dušková.

Zažádalo osm klubů

Tuto možnost využilo v Jirkově osm sportovních klubů. Při posuzování žádostí se hodnotila zejména následující kritéria: 1/celkový počet registrovaných, v soutěžích ČUS aktivně zapojených sportovců, s důrazem k počtu registrovaných a v soutěžích aktivně zapojených dětí a mládeže, 2/dosahované výsledky, 3/prezentace města Jirkova, 4/přehled výše členských a účelových příspěvků, 4/forma podpory, která je jiným způsobem městem poskytována.

Výsledné částky schválilo zastupitelstvo města a ke sportovcům poputují po polovinách, první do konce dubna a druhá do konce července.

Kdo kolik dostane...

1. Lyžařský klub Jirkov - 191 400 Kč; 2. Tenisový klub Jirkov - 200 000 Kč; 3. Klub stolního tenisu Jirkov - 109 200 Kč; 4. Karate sport klub Jirkov - 35 000 Kč; 5. Sportovní klub Policie Hvězda - 35 000 Kč; 6. 1. Sportovní klub Jirkov - 129 400 Kč; 7. Volejbalový klub Ervěnice - 640 000 Kč; 8. Tělovýchovná jednota VČSA Ervěnice (fotbalový oddíl) - 650 000 Kč

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru