Chomutov – Vše začalo obyčejnou silniční kontrolou, v daný okamžik nikdo netušil, co všechno v následujících vteřinách přijde. Honička v autech, za kterou by se nemuseli stydět ostřílení hollywoodští režiséři, střelba v ulicích města a nakonec sprinterský souboj policie versus šílený řidič.

policiestopZastavil, zacouval a pak na to šlápl

„Bláznivá" akce se odehrála včera v noci kolem půl jedenácté na Karlovarské ulici (nedaleko Globusu) v Chomutově. „Policejní hlídka tady stavěla osobní vozidlo BMW combi. Jeho řidič sice zastavil, ale následně začal couvat a rozjel se proti policistům," popisuje sled událostí policejní mluvčí Marie Pivková a pokračuje, „policisté naštěstí stihli uskočit, jeden z nich pak k zastavení vozidla použil varovný výstřel ze služební zbraně."

Druhá rána na Kadaňské

Na střelbu reagoval šofér jako píchnutý včelou. Šlápl na plyn a začal ujíždět. „Na Kadaňské ulici vjel velkou rychlostí do protisměru a tam také policisté vystřelili podruhé," říká Pivková. Ďábelská honička pokračovala až do Holešické ulice (Březenecká), tady už šestadvacetiletý mladík nezvládl řízení a naboural do zaparkovaného auta. Na muže zákona ale nečekal. „Řidič z vozidla utekl, hlídka ho pronásledovala a zadržela v Kyjické ulici. V současné době probíhá další vyšetřování, mimo jiné policisté prověřují, zda vozidlo není nahlášeno v zemích EU jako kradené," dodává ještě mluvčí.

Policisté zákon neporušili

Co se proběhlé střelby týká, služební funkcionář na základě zjištěných skutečností vyhodnotil, že policisté použili zbraň v souladu s příslušným ustanovením zákona O Policii České republiky. Postupem policistů se nadále zabývá oddělení vnitřní kontroly KŘP Ústí nad Labem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru