Chomutov – Březen = měsíc čtenářů. Chomutovské Středisko knihovnických a kulturních služeb připravilo při této příležitosti pro své návštěvníky řadu zajímavých akcí.

knihovnacv

„Promíjení" začne příští víkend

Největší z nich je vyhlášení „amnestie". Ta začne již příští týden, konkrétně v sobotu 15. března a bude probíhat celých čtrnáct dní, tedy do soboty 29. března. „Dlužníci mohou v těchto dnech vrátit ve všech odděleních knihovny a na obou pobočkách vypůjčené knihy, časopisy, CD, DVD a ostatní materiály, a to bez účtovaného poplatku z prodlení," říká zástupkyně ředitelky SKKS Kamila Jonášová a dodává, „upomínka však bude prominuta jen tomu čtenáři, který vrátí všechny dlužné dokumenty."

A co máme dál?

Již zítra (6. března) můžete v rámci pravidelného cyklu Večery pod lampou navštívit besedu spojenou s autorským čtením. Těšit se můžete na Leopolda Kukačku a Zdeňka Urbana, autory komiksu Správné pověsti české. Začátek akce bude v 17 hodin.

V týdnu od 10. do 15. března mohou registrovaní čtenáři v oddělení studovny využít jednu hodinu internetu, textový editor a skener zdarma.

Soutěž o průkazky a permanentky

Něco „navíc" nachystali knihovníci také v oddělení beletrie. U příležitosti 100. výročí narození českého prozaika Bohumila Hrabala (28. března) připravili výstavku knih a informací o jeho životě, spojenou s kvízem, kdy se bude soutěžit o permanentky na kulturní akce pořádané SKKS a čtenářské průkazky na 1 rok zdarma.

Čtenářské průkazky na jeden rok mohou ve svém oddělení vyhrát i děti. Stačí trocha čtenářských znalostí a štěstí při losování. Odpovídat se bude na připravené otázky týkající se života a díla Eduarda Petišky (14. května si připomeneme 90. výročí narození).

Výstavy na závěr

Nakonec něco pro milovníky umění, registrovaní čtenáři s platnou průkazkou mohou po celý měsíc březen navštívit zdarma výstavy v galeriích Lurago a Špejchar.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru