Kadaň – Lampy ledkové i výbojkové, krátké i dlouhé, na silnice i chodníky. Veřejné osvětlení v Kadani projde v následujících pěti letech rozsáhlou obnovou, začíná se letos na jaře.

průtahkadaň

„Ledku z deseti metrů na zemi neuvidíte"

Letošní výměna se bude týkat hlavně jednoho z největších městských sídlišť, a to „Déčka", a dále kadaňské ulice Na Průtahu. Na sídliště přijde podle předběžných plánů celkem sedmdesát pět nových lamp, na Průtah pak jednatřicet. Zhruba z poloviny se bude jednat o výbojkovou klasiku, moderní LED žárovky budou instalovány na nejkratší, tedy šestimetrové typy svítidel. „Ledkové osvětlení z výšky deseti metrů na zemi téměř neuvidíte, je tedy logické, že tyto budeme dávat k chodníkům," říká starosta Jiří Kulhánek a pokračuje, „výměna lamp už byla opravdu potřeba. Mnohé z nich vykazují hodně špatný technický stav."

„Počítáme s úsporou"

„Světelná" investice vyjde město na tři miliony korun, finální cena (za téměř čtyři sta nových kusů) se pak ustálí na milionech deseti. „Nic levného to samozřejmě není, v budoucnu ale díky modernějším technologiím počítáme se značnou úsporou na energiích," zakončuje povídání starosta.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru