Chomutov – Bezpečí a klid obyvatel na prvním místě, darebáci všeho druhu to budou mít zase o něco těžší. Chomutovská radnice nenechává nic náhodě a i nadále investuje do elektronických strážců. Město bude hlídat sedmasedmdesát pozorných kamer.

33 stávajících, 44 navrch

Pro větší bezpečnost a zajištění veřejného pořádku připravilo chomutovské vedení projekt na rozšíření městského kamerového a dohlížecího systému. „V současné době máme v Chomutově rozmístěných třicet tři kamer. Strážníci mají k dispozici také kamery mobilní, jejichž operativní využití se nám velmi osvědčilo," naznačuje velitel městské policie Jan Řehák.

Jeho slova vzápětí doplňuje primátor Jan Mareš. „V letošním roce budeme systém rozšiřovat o dalších čtyřicet čtyři kusů, ty budou dohlížet na pořádek na sídlištích," vysvětluje primátor.

Kamery vyjdou na miliony

Výběrové řízení na dodávku celého systému bude v březnu, předpokládaná cena je 3,5 milionu korun. Zároveň bude zapotřebí rozšířit centrální pult městské policie a navýšit počet pracovníků, kteří záběry z kamer sledují.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru