Chomutov - Sestry a další nelékařští zdravotničtí pracovníci, kteří pracují bez odborného dohledu v nemocnicích Krajské zdravotní ve třísměnném nebo nepřetržitém režimu, mají v druhém pololetí letošního roku obdržet zvláštní příplatek 2000 Kč. Představenstvo společnosti na svém jednání 28. června 2017 odsouhlasilo jeho poskytnutí s tím, že společnost získá finanční prostředky na tento příplatek z dotace Ministerstva zdravotnictví České republiky.

"Nelékařští zdravotničtí pracovníci v našich nemocnicích nový příplatek dostanou. Na základě dostupných informací připravujeme podklady pro podání žádosti o dotaci. Předpokládám, že prostředky získáme a následně je budeme rozdělovat jako zvláštní příplatek příslušným zaměstnancům," uvedl Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní.

Podmínky dotace, z níž by měly být příspěvky financovány, stanoví, že je určena pro definovanou skupinu zaměstnanců, kteří pracující bez odborného dohledu ve třísměnném nebo nepřetržitém provozním režimu (tedy zaměstnanci se stanovenou týdenní pracovní dobou 37,5 hodiny týdně, nebo tomu úměrně zkrácenou pracovní dobou dle pracovního úvazku). V Krajské zdravotní jde o profese: všeobecná sestra, porodní asistentka, dětská sestra, zdravotnický záchranář, radiologický asistent, zdravotní laborant, fyzioterapeut, nutriční terapeut a zdravotně-sociální pracovník.

Termín, od něhož bude příplatek poskytován, není zatím konkrétně stanoven - závisí na termínu přiznání dotace. Vedení Krajské zdravotní předpokládá, že pokud bude administrace dotace trvat déle, bude příplatek vyplacen zpětně k 1. červenci 2017.

Krajská zdravotní spravuje v Ústeckém kraji pět největších nemocnic: V Ústí nad Labem, Děčíně, Teplicích, Mostě a Chomutově.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru