Chomutov – Chomutovská policie obvinila 32letého muže z Plzně, který schvaloval vraždu Roma na chomutovském sídlišti. Podle serveru lidovky.cz se jedná o kulturistu Filipa Grznára. Hrozí mu až tři roky ve vězení.

Muž zveřejnil na instagramu video, kde komentuje vraždu, která se stala na konci května v chomutovské Jirkovské ulici. Mimo jiné na videonahrávce říká: „Vzal legálně drženou devítku a zastřelil ho, dobrou věc udělal.........Cigáni teď chtěj dělat nepokoje, jestli to udělaj, tak do toho Chomutova jedu a vyvraždím to. “

Policie nahrávku zkoumala a teď 32letého muže obvinila z přečinů násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci a schvalování trestného činu. „Prostřednictvím veřejně přístupné počítačové sítě šířil videozáznam, na kterém sám vystupuje a schvaluje spáchání závažného zločinu vraždy. Dále pak skupině obyvatelů na sídlišti vyhrožuje usmrcením,“ řekla k obvinění policejní mluvčí Marie Pivková.

Obvinění si muž převzal, za uvedené jednání mu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody v rozmezí šest měsíců až tři roky. Jeho vyšetřování probíhá na svobodě. „Po dohodě se stáním zástupcem nebyly shledány důvody pro podání návrhu na vzetí muže do vazby. Vyšetřování nadále pokračuje,“ dodala Pivková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru