Na Nové Ervěnice budou dohlížet další dvě kamery
Ilustrační foto. Zdroj: Městská policie Jirkov
Chomutov

Jirkov - Kamerový systém jirkovské městské policie se rozšíří o další dvě kamery. Celkem jich tak bude na město dohlížet již třiačtyřicet.

Obě kamery budou umístěné v Nových Ervěnicích, konkrétně na domech v ulici Osvobození a K.H. Máchy. Čtvrť je z hlediska veřejného pořádku vnímána jako nejproblémovější. Na veřejný pořádek už tu dohlíží devět kamer, se dvěma novými jich bude jedenáct.

Na pořízení kamer získalo město dotaci z programu prevence kriminality Ministerstva vnitra ČR. To podpořilo ještě další tři preventivní projekty jirkovských strážníků. Dva víkendové pobyty pro žáky místních škol již proběhly, třetím je projekt „Neseď doma – sportuj!“, který má za cíl dovézt děti z vyloučených lokalit ke sportu. Hlavní aktivitou projektu je futsalová liga, do níž budou děti a mládež zapojované jako hráči i jako rozhodčí.

Finanční náklady na všechny letošní projekty jsou v celkové výši 426 tisíc korun, z toho státní dotace činí 308 tisíc a povinná spoluúčast města Jirkova činí 118 tisíc korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru