Chomutov – Na tři desítky policistů zaměstnal dnes dopoledne anonymní telefonát, v budovách chomutovského soudnictví nahlásil uloženou bombu. Policejní akce trvala přesně dvě hodiny, naštěstí se jednalo o planý poplach.

Civilní a trestní soud, plus státní zastupitelství

Budova civilního soudu, budova trestního soudu a v neposlední řadě také budova přilehlého státního zastupitelství. Všechny tyto tři instituty bylo okamžitě po nahlášení nutno evakuovat, policisté z důvodu bezpečnosti uzavřeli přilehlé ulice Na Příkopech, Partyzánskou a částečně i Libušinu.

Evakuace byla nutná

„Hlášení o nebezpečí v podobě nástražného výbušného systému jsme obdrželi v 8.30 dnes ráno. Na místo okamžitě vyrazily policejní hlídky a bylo nutné evakuovat osoby z ohrožených objektů," říká policejní mluvčí Marie Pivková a dodává, „policisté za asistence pyrotechniků prohledali obě soudní budovy a v současné době mohu potvrdit, že před pár minutami byla celá akce ukončena. V objektech nebylo naštěstí nic podezřelého nalezeno."

Basa na šest měsíců až tři roky

Zaplaťpánbůh, tentokrát vše dopadlo dobře. Co ale takového, zatím neznámého „vtipálka a lumpa" může čekat? „Po pachateli policie pátrá. V případě jeho dopadení bude obviněn z trestného činu šíření poplašné zprávy, za což by mu hrozil trest odnětí svobody na 6 měsíců až 3 léta," zakončuje mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru