Chomutov –  Chomutov získal ocenění pro svůj magistrát i město. Primátor Jan Mareš společně s manažerkou kvality Jarmilou Mravcovou převzali při slavnostním večeru ve Španělském sále Pražského hradu ocenění a prestižní titul Excelentní organizace v programu Národní ceny kvality České republiky

„Ocenění je pro nás velký závazek"

„Nesmírně si udělené Národní ceny vážíme. Je oceněním práce nejen nás, kteří ji přebíráme, ale celého CAF týmu a ve své podstatě i všech úředníků chomutovského magistrátu a našeho města. Je potvrzením, že naše práce má smysl, že jdeme správnou cestou. Zároveň je však velkým závazkem, abychom hledali další cesty, jak pro naše klienty, tedy občany a podnikatele, i nadále zvýšit kvalitu poskytovaných služeb," řekl při převzetí ceny šéf projektu CAF a primátor Mareš.

Co je to CAF...

CAF tým působí na chomutovském magistrátu již deset let. Každoročně sbírá a porovnává množství dat z činnosti města a magistrátu, aby posléze navrhoval zlepšení a inovace. „Právě porovnávání hodnocení spokojenosti našich klientů, ale i zaměstnanců v různých časových obdobích, je důležitým předpokladem pro vytváření vizí dalšího směřování úřadu," uvádí vedoucí  týmu, manažerka kvality a vedoucí interního auditu  Jarmila Mravcová.

Obíhat mají papíry a ne lidé

Veřejná správa je magistrátem a všemi jeho zaměstnanci chápána jako servis občanům, podnikatelům i firmám. Ti všichni jsou klienty magistrátu, v jejich zájmu jsou minimalizovány jejich cesty na úřad a snižována byrokracie. Platí zde heslo, že obíhat mají papíry a ne lidé. Trvale s technickým pokrokem magistrát zjednodušuje lidem cestu na úřad, a to jak obsluhou z jedné ruky, koordinovanými stanovisky, objednávkovým nebo informačním systémem. Lhůty pro vyřízení jsou maximálně kráceny a v případech, kdy to zákonné normy umožňují, jsou podporovány elektronické služby. „Chceme se proto i do budoucna orientovat na potřeby našich klientů a s pokrokem techniky využít nové možnosti komunikace s nimi, ale také nové služby a přístupy," dodal primátor Mareš.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru