Do rozpálených ulic Chomutova vyjely kropicí vozy
Technické služby kropí střed města a hlavní páteřní komunikace na sídlištích.
Chomutov

Chomutov - Alespoň pocitově snížit teplotu vzduchu ve městě se snaží chomutovské technické služby pomocí kropicích vozů. Skrápět ulice budou tak dlouho, dokud teplota neklesne.

“Zkušenosti potvrzují, že skrápění ulic pročistí vzduch a pocitově sníží vysokou teplotu, která ve městě panuje. Kropicí vozy vypravujeme k výjezdu operativně podle počasí. Jakmile vedra vystřídají bouřky nebo déšť, skrápět přestaneme a začneme zase s další vlnou veder,” uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

Vlhčejší vzduch v ulicích vítají hlavně důchodci nebo nemocní lidé, kteří současná vedra těžko snášejí. Vyjít třeba do obchodu je pro ně často náročné a vlhčí vzduch jim cestu usnadní. “Kropíme střed města a hlavní páteřní komunikace na sídlištích. Do vody je přidaná i vůně, aby byl vzduch svěžejší,” řekl vedoucí dopravy Samir Kharboutli.

V loňském roce technické služby skrápěly ulice 12 tropických dní.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru