Tahle vzácná štěkající kočička dnes odjela z Chomutova do Varšavy
Manul je podobně velký jako kočka domácí. Má huňatý kožich a působí tak mnohem mohutněji. Foto:Miroslav Brtnický
Chomutov

Chomutov - Jedno z pěti úspěšně odchovaných mláďat manula odjelo v úterý 30. května z chomutovského zooparku do zoologické zahrady v polské Varšavě. Doporučil ho tam koordinátor evropského chovu.

V letošním roce se podařilo v zooparku odchovat pět mláďat jedné z nejohroženější kočkovité šelmy světa. Dvě mláďata jsou již několik týdnů v mnichovské ZOO Hellabrunn, jedno ještě na transport čeká. Poslední z mláďat, samec, zůstane v chovu zooparku. V současné době pracuje koordinátor na výběru vhodné samice, se kterou bude spárován.

Manul je podobně velký jako kočka domácí. Má huňatý kožich a působí tak mnohem mohutněji. Od koček se odlišují také vydávanými zvuky. Místo mňoukání vyluzuje zvuky připomínající psí štěkot. V zoologických zahradách není snadné manuly odchovat, i proto získal chomutovský zoopark za letošní úspěch od sdružení Česká ZOO cenu Bílý slon.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru