V Klášterci během jara vysázeli na šedesát nových stromů
Jednadvacet javorů bylo vysázeno u nového chodníku vedoucího z ulice Dlouhá směrem ke garážím. Zdroj: Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří – Téměř šest desítek stromů bylo na jaře vysázeno po celém Klášterci nad Ohří. Je to dvakrát více stromů než muselo být v zimě pokáceno. 

Pokáceno během zimy bylo různého důvodu třicet stromů. Nejčastěji se jednalo o nemocné, nebezpečné, polámané a nevhodně umístěné stromy. Oproti tomu se jen za letošní jaro vysázelo již 58 stromů. Konkrétně 21 javorů bylo vysázeno u nového chodníku vedoucího z ulice Dlouhá směrem ke garážím, 3 javory a 3 lípy byly vysázeny v lázeňském parku, 3 vrby bílé byly vysázeny v ulici Dlouhá v blízkosti mostu přes Klášterecký potok, 20 stromů (jasany, habry, buky, javory a lípy) pracovníci zasadili v parčíku mezi ulicemi Petlérská a Jana Ámose Komenského u cesty kolem Podmileského potoka, 3 nové javory se objevily ulici Pražská, 1 třešeň byla nahrazena na náměstí, 4 stromy (3 tisovce a 1 dub velkokvětý) byly vysazeny v zámeckém parku.

Město Klášterec nad Ohří tak pokračuje ve své politice "Za každý pokácený strom minimálně jeden nový". Cílem je, aby se Klášterec i v budoucnu mohl chlubit stromořadími, alejemi, parky a parčíky.

2305stromy

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru