V Perštejně mají nové dětské hřiště, je propojeno s koupalištěm
Nové hřiště v Perštejně. Foto: ČEZ / Ota Schnepp
Chomutov

Perštejn –V Perštejně mají od minulého týdne nové dětské hřiště. Nachází se u koupaliště a je určeno spíše pro menší děti z místní mateřinky a prvního stupně základní školy. Na realizaci hřiště získala obec grant od Nadace ČEZ ve výši 300 000 korun.

„Máme v obci pěkné koupaliště, u kterého nám chybělo rovněž pěkné dětské hřiště. Drobotiny, která jej využije je u nás také dost. Mateřinku navštěvuje 45 a základní školu 120 dětí. Hřiště nebude ovšem sloužit jen jim, ale i těm, co přijedou do Perštejna na návštěvu za příbuznými či kamarády a také malým rekreantům ubytovaným v areálu koupaliště. S ním je propojeno přístupovým schodištěm a malou kovovou brankou. Mimo sezonu pak bude přístupno vchodem od volejbalových kurtů,“ říká starosta obce Jiří Rejmann.

2205hriste2

Nové hřiště v Perštejně je tvořeno multifunkční dopadovou plochou, na níž jsou rozmístěny toboganová varianta prolézací pavučiny, vahadlová houpačka, dvě pružinová houpadla ala mořský koník, jedna dvojitá hrazda a dvě lavičky s opěrkou. Až na nezbytné kovové, laminátové a provazové prvky je vše ve dřevě.

V rámci celé České republiky Nadace ČEZ podpořila od roku 2003 do 2017 realizaci více než 440 projektů „Oranžových hřišť“. V případě Ústeckého a Libereckého kraje se jedná o 55 hřišť za téměř 55 milionů korun.

2205hriste3

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru