Foto: Povodí Ohře
Chomutov

Jirkov – V pátek 29. března zpřístupní vodohospodáři pro veřejnost vodní dílo Jirkov na Chomutovsku. Po zimní přestávce se tak návštěvníci můžou projít po koruně hráze o délce 190 m a vydat se dál cestou vedoucí kolem nádrže směrem k obcím Květnov a Orasín. Vodárenskou nádrž, která se nachází v ochranném pásmu I. stupně, opět uzavřou 31. října.

„Vodní dílo Jirkov mohou pěší, cyklisté i maminky s kočárky navštívit každý den od 6:30 do 20:00. Auto je možné zaparkovat na točně před branou, případně na krajnici po pravé straně vozovky ve směru k bráně. Zpravidla přístupovou bránu otevíráme 1. dubna, ale s ohledem na velikonoční svátky, během nichž už můžete vyrazit do přírody, otevřeme dříve," informuje mluvčí Povodí Ohře Dana Zikešová.

Protože se jedná o vodárenskou nádrž, která zásobí severočeské hnědouhelné oblasti pitnou vodou, přístup k vodě je zakázán. Veřejnost prosíme o dodržování zákazového značení a aby odpadky vyhazovali do košů, které tu jsou rozmístěné.

Bližší informace včetně technických zajímavostí se dozvíte ZDE.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru