Předání přístroje se neslo ve slavnostním duchu. Foto: Krajská zdravotní
Chomutov

Teplice – Anesteziologicko-resuscitační oddělení Nemocnice Teplice obdrželo nový přístroj pro lepší vizualizaci dýchacích cest. Nejmodernější videolaryngoskop zvyšuje bezpečnost a zlepšuje kvalitu vyšetření u pacientů, kteří mají z různých důvodů hůře přehledný vstup k dýchacím cestám.

K jeho získání teplické nemocnici napomohl projekt Krása pomáhá, který organizuje bývalá modelka a Miss Sympatie 2002 Lenka Kocmanová Taussigová. Výtěžek z charitativní akce, kterou podpořila řada sponzorů včetně Nadace ČEZ, činil 310 tisíc korun.

V úterý 26. března slavnostně převzal ředitel Nemocnice Teplice a zároveň primář tamního anesteziologicko-resuscitačního oddělení MUDr. Tomáš Hrubý nový videolarygoskop, konkrétně novou generaci tohoto přístroje Glidescope Tatanum CORE 10 WS.

„Za dar v podobě videolaryngoskopu jsme velice rádi. Používáme ho u pacientů, kde víme nebo předpokládáme obtížné zajištění dýchacích cest orotracheální intubací v přímé laryngoskopii. Nejčastěji u pacientů se zhoršenou mobilitou nebo poraněním krční páteře, u extrémně obézních pacientů, pacientů s patologiemi v dutině ústní a tak dále. Hlavním přínosem videolaryngoskopie s použitím zmiňovaného přístroje je zvýšení bezpečnosti pro naše pacienty při poskytování zdravotní péče,“ vysvětluje ředitel nemocnice MUDr. Tomáš Hrubý.

Nemocnice dosud disponovala videolaryngoskopem předchozí generace a využívala jej v rámci anesteziologické péče na nových centrálních operačních sálech. Pořízením dalšího přístroje se zvýšila dostupnost této techniky také na odděleních intenzivní medicíny a urgentního příjmu.

Moderní přístroj za několik stovek tisíc korun mohla teplická nemocnice Krajské zdravotní pořídit díky výnosu z charitativní akce Lenky Kocmanové Taussigové Krása pomáhá. Na výtěžku z této benefiční akce se podílela řada sponzorů, konkrétně Nadace ČEZ, Bílinská kyselka, Have 2000, Statutární město Teplice, Nadace Severočeská voda, Veolia, Mostecká montážní, Zahrada Čech a RE/MAX Teplice. „Jsem moc ráda, že se podařilo uspořádat další ročník této již tradiční akce, i když tentokrát trochu netradičně v rámci Czech Fashion Week, který proběhl právě v Teplicích, kde vybraný finanční příspěvek zůstal, aby pomohl tamní nemocnici s pořízením moderního přístroje. Děkuji všem sponzorům a věřím, že nám naši partneři zachovají přízeň a budou i nadále projekt podporovat,“ řekla Lenka Kocmanová Taussigová, organizátorka a zakladatelka projektu.

„Krása pomáhá je úžasný charitativní projekt našich předních modelek, kdy Nadace ČEZ se k tomuto projektu pravidelně připojuje přímou podporou Nadačního fondu Krajské zdravotní, a. s., a to prostřednictvím grantu Podpora regionů. Právě do něj spadá i podpora zdravotnictví a sociálních služeb. Jsme rádi, že i v loňském roce jsme takto mohli pomoci společnosti Krajská zdravotní, která je jedním z největších poskytovatelů zdravotní péče v České republice, částkou 150 000 korun.  Nový moderní videolaryngoskop určitě usnadní, a hlavně zvýší kvalitu vyšetření pacientů teplické nemocnice,“ uvedla Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru