Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko – Ze spáchání trestného činu úvěrového podvodu obvinil vyšetřovatel ženu z Chomutovska. Podle zjištění kriminalistů dotyčná „vylepšovala“ svou finanční situaci podvodným způsobem. U různých společností totiž žádala o poskytnutí úvěru, přitom však měla vědomě uvádět nepravdivé informace.

Ty se týkaly zejména jejích finančních závazků (nepřiznala, že má již poskytnuté úvěry u jiných společností) nebo údajů o nákladech na domácnost, které uváděla záměrně nižší, než ve skutečnosti byly. „V důsledku takto lživě poskytnutých informací čerpala žena několik úvěrů v celkové částce bezmála 500 tisíc korun. Peníze buď obdržela od společností na bankovní účet, nebo jí byly vyplaceny v hotovosti, případně úvěr čerpala za nákup zboží. Až na výjimky úvěry nesplácela buď vůbec anebo splatila jen menší část," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Nakonec však vše „prasklo“ a žena tak bude mít co vysvětlovat u soudu. Za popsané jednání jí podle zákona s ohledem na způsobenou škodu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru