Foto: město Chomutov
Chomutov

Chomutov – Ve čtvrtek 7. března se v Chomutově uskutečnilo vzpomínkové setkání u sochy T. G. Masaryka v parku ve Školní ulici u příležitosti výročí narození prvního československého prezidenta. Přítomní byli zástupci vedení města, Československé obce legionářské Jednoty Chomutov, Českého svazu bojovníku za svobodu Chomutov, České obce sokolské – Tělocvičné jednoty Chomutov, Klubu vojenský seniorů, Muzea československého opevnění z let 1936 – 1938 Na Kočičáku a také 41. mechanizovaného praporu Žatec.

Ve čtvrtek 7. března se v Chomutově sešli zástupci různorodých organizací, studenti Střední průmyslové školy a Vyšší odborné školy Chomutov a také chomutovští občané v rámci vzpomínkového setkání u příležitosti výročí narození jedné z nejvýznamnějších osobnosti české historie. „Tomáš Garrigue Masaryk se narodil 7. března 1850 v Hodoníně a během svého života se stal symbolem demokracie, spravedlnosti a lidských práv. Dnes si připomínáme jeho životní dílo a jeho významný přínos k naší národní identitě,“ zaznělo z projevu Zuzany Vavřínové, tiskové mluvčí města.

Přítomní položili k bustě Masaryka své květiny a věnce. Zahrála zde také jeho oblíbená lidová píseň Ach synku, synku a česká státní hymna.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru